DFNDR

DFNDR
DJ

Darko Tumbas rođen je u Subotici 1981. god., a prvi ozbiljniji kontakt sa elektronskom muzikom je imao '98 kada se susreće sa Goa trance-om. Kasnije pronalazi techno, gde ga fasciniraju trekovi i mixevi Jeff Mills-a, Stacey Pullen-a, Autechre… Leta '99 osniva “Speed progress” organizaciju koja je tada bila glavni predstavnik techno zvuka na radio talasima sa emisijom “Erection”, koja se emitovala na lokalnom radiju i bila plod saradnje sa ekipom pokojnog Lindemana i Sanje Laci.

Darko Tumbas rođen je u Subotici 1981. god., a prvi ozbiljniji kontakt sa elektronskom muzikom je imao ’98 kada se susreće sa Goa trance-om. Kasnije pronalazi techno, gde ga fasciniraju trekovi i mixevi Jeff Mills-a, Stacey Pullen-a, Autechre… Leta ’99 osniva “Speed progress” organizaciju koja je tada bila glavni predstavnik techno zvuka na radio talasima sa emisijom “Erection”, koja se emitovala na lokalnom radiju i bila plod saradnje sa ekipom pokojnog Lindemana i Sanje Laci.

Darko nakon ukidanja radio emisije počinje planirati i organizovati manje partije. Prvi nastup imao je u klubu “Cream”, nakon čega je na poziv Biači Arona usledio niz bukinga u “Fist club”-u (Atomage 1-5), gde je imao priliku da radi sa mnogim velikanima tog perioda. Nakon upoznavanja sa Dejanom Milićevićem i Markom Nastićem još više ulazi u anale elektronske muzike, a veliku pomoć u pronalaženju dobrih muzičkih izdanja i podršku imao je od Dj Buce.

Tada njegova karijera kreće uzlaznom putanjom i počinje da radi i van Subotice. Nakon niza uspešnih nastupa dobija priliku da radi u klubu “Lifka” zajedno sa Dj Kibzom kao rezident, i podrška mnogim slavnim imenima ( Dave Clarke, Advent, Luke Slater, Misjah, Rush, Space Djz, Ladida, Umek, Valentino Kanzyani, Dj 3000…) Kao produkt upornog truda i rada u februaru 2005. sa Kornelom (Shirfy) pokreće “Speed progress records”, prvi techno vinil samizdat u okolini. U proleće 2010. godine Darko sa Janom Kinčl ( Zero – Bondage ) otvara muzičku etiketu Atonal, koja je nova muzička platforma na Balkanu.Trenutno radi na brojnim muzičkim izdanjima, kao i na novom produkcijskom projektu pod imenom Cigarette smoking man .

sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian