CHRONO aka DALTONIST

CHRONO aka DALTONIST
DJ

Zoltan Salai iz Subotice je dj/producer nove generacije. Kao I većinu njegovih kolega, i njegovo interesovanje za muzikom je rano počelo. Sa 15 godina, najpre kao hobi, počeo je da pravi muziku, da bi u svojoj 18. prvi put stao iza mix pulta, i od tada korak po korak gradi svoju karijeru.

Svoje fanove je okupio puštajući Progressive House, da bi kasnije prešao na sve više popularnije Deep i Tech House zvukove, u kojima je
zapravo i najviše video sebe. Od 2007. nastupa kao član Progressive Passion-a, i kao takav, nastupa na većim manifestacijama i učestvuje u njihovoj organizaciji zajedno sa kolegom Ascaloon-om. U ove žurke spadaju veći broj događaja na otvorenom, kao i u klubovima gde se sve češće pojavljuju poznatija imena.

Kao glavni gost, više puta je nastupao u Sloveniji, Slovackoj, Hrvatskoj, Bosnija i Hercegovini, Hollandiji, Mađarskoj, Grčkoj i na Malti.
Najznačajniji su:
1. u Hrvatskoj gde je zajedno sa Dj Tarkanom puštao u tvrđavi u Puli.
2. u najpoznatijem slovenskom klubu K4u sa Kintarom.
3. u Coco klubu, koje je na plazi Portoroza.

Godišnje se više puta pojavi na lokalnim festivalima kao na primer Summer 3p. Do sada je radio sa brojnim većim imenima, kao što su: Jody Wisternoff, Robert Babicz, fabio Florido, Egostereo, Jay Lumen, Mihai Popoviciu, Kassey Voorn, Terry Francis, Nastia, Mladen Tomić, Sinisha Tamomović, Billy Nasty, Kintar, Tarkan, Marco Nastić, Dejan Milicević, Viktoria Rebeka itd.

Pored dj-inga, aktivno se bavi i produkcijskim poslom. Svojim kreacijama inspirisao je brojna veća imena. Tokom godina pravio je muziku više vrste žanrova, što se može čuti ako poslušamo neka njegova starija ostvarenja.

Njegove muzike je pustio: RICHIE HAWTIN, MARCO CAROLA, STEFANO NOFFERINI, NICK WARREN itd.

Od 2014. pravi produkcije sa jednom violin artistom ‘BOBBY SHEPHERD-om’, skim predstavljavu nove produkcije uživo kao ‘LIVE ACT’.


2015 i 2016 na takmičanju ‘BURN Rezidency’ osvojio 5 mesto među finalistima u Srbiji.
2016 osvojio je prvo mesto na ‘TUBORG’ takmicenju u Beogradu. 

2016 svako izdanje sponzorise ‘VINYL TEAM’ iz Budimpeste sa promo plocama.

2017 zavrsio je ‘SAE’ Institute, Production Electronic Music kurs u Beogradu.

sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian