ANDY DEE

ANDY DEE

Nandor Dekanj iz Subotice je Dee Jay starije generacije i jedini preostali aktivni DJ, svih ovih godina. Kao i većinu njegovih kolega, i njegovo interesovanje za muzikom je rano počelo. Sa 14 godina, najpre kao hobi, počeo je da svira električnu gitaru i bubnjeve. Nastupao u lokalnim bendovima GARAGE. Svoju DJ karijeru je započeo, zahvaljujući, lokalnoj, ali nadaleko slušanoj ( mađarska i sadašnja hrvatska), tada jedinom komercijalnom radiju u okruženju Radio Subotica, poznatija kao muzički program STUDIO 3.

Prvi put stao iza mix pulta 1979. godine, u Diskoteci AQUARIUS, gde je i počeo svoju karijeru. Tada poznatoj, uživo emitovanoj 6 večeri u nedelji, kao Discoteka AQUARIUS – Studio 3. i Vi, muzičkoj emisiji u kojoj su se predstavljali noviteti Top liste sa US., British i Italo muzičke scene. Naravno , podrazumeva se da u to doba , pa sve do 1996. se radilo sa Vinyla, koju DJ Andy i dan danas još koristi sa svojom bogatom fonotekom Vinyla iz pomenutih perioda muzičke scene.

Tako korak po korak gradi svoju karijeru i zabavlje nove i novije generacije mladih i stiče fanove.

Godine 1996. u potpunosti renovira zvukom, rasvetom i enterijerom, poznatu diskoteku LIFKA.  Prvi i jedini vizuelni LASER SHOW ( sa hologramima) se isto veže za njegovo ime, na otvaranju obnovljene, sasvim moderne dikoteke LIFKA. Puštajući Progressive House, tada još mladi, tek zainteresovani za Techno-House pravac muzike, stiče iz publike , danas već poznate i popularne DJ kolege i producer. Svoju karijeru 2001. nastavlja u instranstvu, gde živi narednih 10 godina.

2004-te polaže i stiče međunarodnu licencu i diploma zvaničnog Dee Jay-a u mađarskoj.

Pored takozvane RETRO muzike, paralelno radi nastupe i Techno scene, sa koje kasnije prelazi na sve više popularnije Deep i Tech House zvukove, u kojima je zapravo i video sebe.

Nastupa na većim manifestacijama, npr. SZIN ( HU), UNITED DJ’s ( SRB) – Pomoć ugroženima od poplava, čiji je i osnivač i učestvuje u njihovoj organizaciji zajedno sa kolegom Ascaloon-om.

U ove žurke spadaju veći broj događaja na otvorenom, kao i u klubovima gde se sve češće pojavljuju poznatija imena.

Kao glavni gost, više puta je nastupao u Mađarskoj, Italiji, Austriji i u Nemačkoj.

Najznačajnije Disco-teke i Clubovi su:

– Aquarius, Amfora, Studio 54, Dancing Bar MVM, LARGO, LIFKA, OMEGA, Stars, Kansas, GEM.

– Laguna (Hu), GIN TONIC ( Hu), SOHO (Hu), Old Timer Music Club (Hu), Miu Miu ( Hu),

SING SING ( Hu), Passage ( AT), Bar La Tartana ( IT) i mnogi drugi.

Godišnje se više puta pojavi i organizuje sa udruženjem građanana UNITED DJ’s – Subotica

WAKE UP – Subotica muzičke programe, manifestacije na kojima su pored lokalnih DJ-va nastupali, Marko Nastić, Tijana Kabić, Lea Dobričić. Pored toga nastupa u raznim klubovima.

Stalni RESIDENT DJ cluba FLAIR BAR – Subotica od 2012-te.

 

sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian