Četrnaesti Summer3p završen je sinoć nastupom Eezt aka WB39, veterana subotičke klupske scene, a ovogodišnje izdanje festivala koje se održalo od 21. do 24. jula posetilo je ukupno preko 7.000 ljudi!

Posebno smo ponosni što je jučerašnji program Porodičnog dana videlo gotovo hiljadu ljudi, koji su od 17 do 22 časa uživali u različitim radionicama, koncertu, sportskim aktivnostima, izložbi i drugim atraktivnim sadržajima namenjenim celoj porodici.

Publika je svojom rekordnom posetom pokazala tokom trajanja celog Festivala da su dnevni programi ovogodišnjeg Summer3p-a bili najzanimljiviji do sada.

U subotu uveče prepun prostor Termalnih bazena oduševila je svojim nastupom u okviru muzičkog programa sjajna Joyce Muniz, a nastup violiniste Bobby Shepherda koga je pratio DJ Chrono bio je za mnoge novo muzičko iskustvo. Dan ranije član italijanskog dvojca Dandi & Ugo napravio je odličnu žurku, zajedno sa Underbokijem, Kibz-om & Dfndr-om i TKNO. Četvrtak je obeležio muzički podžanr Trap i nastup mađarskog producenta i DJ-a Six Sixa, kao i Groove X-a iz Slovačke, koji je uz Underbokija pobednik DJ konkursa za najbolji „warm up mix“, koji je Summer3p organizovao u aprilu mesecu.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 21 i od 23 do 01h, street art umetnik Otto Zakar (umetničko ime – TNG) dekorisao je festivalski prostor različitim tipovima grafita, a kreirao je i unikatne majice posetiocima, dok je kao jedan od programa Porodičnog dana juče od 19 časova održana Javna prezentacija trenutnog statusa ekološkog projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš pod nazivom „Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?“, na kojoj je govorio Michell Rohmann (dipl. hidrolog, savetnik na projektu).

Ističemo takođe i posećenu izložbu „Summer3 nasleđe“ koja je predstavila sve radove likovne radionice sa Summer3p festivala (koju je vodio Emil Kadirić) unazad 10 godina, kao i velike panele sa kolažima fotografija nastalih na Summer3p festivalu u proteklih 5 godina, ali i prezentaciju ekstremnih sportova (BMX staza za decu), koja je juče održana u Ground Level Extreme Parku, specijalno za potrebe Festivala napravljenom na prostoru Termalnog bazena.

Turnir u odbojci na pesku i speedmintonu bio je izuzetno posećen sa 8 ekipa u oba sporta a fitness i aerobik programi ponudili su zaiste nesvakidašnju atmosferu na festivalskoj lokaciji.

Publika je prepoznala kvalitetne muzičke, sportske i dnevne/kulturne sadržaje ovogodišnjeg Summer3p festivala i nagradila svojom posetom organizatore (NVO AŠC) za veliki entuzijazam koji svake godine ulažu da bi napravili jednu od najboljih žurki u ovom delu Evrope.