Summer3p festival se tradicionalno održava na lokaciji termalnih bazena i muškog štranda na obali jezera Palić. 
 
Četvorodnevna manifestacija predstavlja spoj promocije savremene elektronske muzike u noćnom programu i specifičnog dnevnog programa popunjenog sportskim manifestacijama, performansima, radionicama ali i višemesečnim interaktivnim društveno odgovornim projektima iz oblasti kulture, ekologije i umetnosti kroz kampanje: “Stop nasilju!“, „Čuvajmo prirodu!“ i „Očistimo jezero Palić!“.
 
Dnevni program Summer3p festivala se realizuje u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Subotice i Fondacijom za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ iz Subotice.

Prijave za učešće na radionicama se mogu poslati na:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

SUMMER3P RADIONICE & SPORT & PERFORMANSI

 

Likovna radionica

četvrtak 21. jul – nedelja 24.jul  / 17.00-20.00
Slikarska radionica tokom svih četiri dana festivala je otvorena za svakoga bez prethodne prijave. Izložba radova će se održati na dan zatvaranja festivala. Radionicu vodi akademski slikar Emil Kadirić iz Subotice.

Sportska radionica

 

 

Sportska radionica

četvrtak 21. jul – nedelja 24.jul / 17.00-21.00h
Sportski turnir u speedmintonu se održava svaki dan trajanja festivala. Koordinator radionice je Armin Halas.
 

Likovna radionica

 

Ekološka radionica za decu

četvrtak 21. jul – nedelja 24.jul / 18.00-19.30h

Četvorodnevna ekološka radionica je namenjena svima koji su zainteresovani za odličan provod sa svojom decom sa ciljem razvoja ekološke svesti i unapređenjem životne sredine. Radionica reciklaže razvija svest najmlađih u vezi sa upravljanjem otpadom i mogućnost ponovne upotrebe nekih materijala. Edukativni deo će se sastojati iz eko kviza gde će se deca upoznati sa ekološkim pojmovima (reciklaža,ambalaža, ekološki otisak...). Radionicu vodi Bjanka Čuturilo.

Radionica reciklaze

 

Yoga program

četvrtak 21. jul – nedelja 24.jul / u jutarnjim i popodnevnim terminima
Ispred Auroville tabora Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka iz Mađarske, sa svojim specifičnim programom Laughing Yoga i Watsu vodenom masažom biće posebni gosti i ovogodišnjeg programa Summer3p festivala.

Decija Ekoloska Radionica

 

 

Poezija u prostoru

četvrtak 21. jul – nedelja 24.jul / 17.00- 20.00 časova
 
Poezija u prostoru je zapravo inspiracija, ideja koja nastaje u određenom okruženju u kojem se autor nalazi. Tokom radionice učesnici će istraživati prostor bliže i dalje okoline. Svakog dana, u potrazi za inspirativnim mestom, polaznici bi išli sve dalje od mesta na kojem se radionica održava. Kada pronađu to ’svoje’ mesto polaznici imaju zadatak da opserviraju i da posmatranjem pronađu prave reči kojima bi se izrazili. Sa tim zamislima svi se vraćamo na početak, gde tehnikom cut-up i drugim srodnim tehnikama kreiramo slike od reči, odnosno na taj način svaki polaznik ’piše’ svoju pesmu. Svaki polaznik pokušava da u moru reči pronađe one prave, one odgovarajuće koje oslikavaju pesmu nastalu na inspirativnom mestu. Svakog dana kreiramo bar po jednu, čiji je nastanak podstaknut novim prostorom, novim inspirativnim mestom i novom inspiracijom. *Cut-up je posebna tehnika pisanja odnosno kreiranja vizuelne poezije uz pomod novinskog papira i drugih materijala na kojima postoje odštampani tekstovi, rečenice, slogani.... Svaki odbačeni novinski list, kutija keksa, bombona, flajer, cover magazina ili bilo koji časopis može biti upotrebljen i postati deo vizuelne poezije. Reči se isecaju iz različitih magazina, novina, itd. i lepe na papir stvarajući cut-up kolaž. Uz pomoć ove tehnike se zapravo reciklažom ’odbačenih reči’ dobija nešto novo, nova poezija koja slikom ono odbačeno ponovo stavlja u fokus, u funkciju. Voditelj i autor radionice, multimedijalni umetnik Vladimir Milojković *Učešće u radionici nije ograničeno godinama ili brojem učesnika. U prijavi je osim kontakt podataka (ime, prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon) poželjno poslati i motivaciono pismo sa odgovorom na pitanje ’zašto želim da učestvujem u ovoj radionici?’ na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it najkasnije do 17. jula.
 

Aerobik & Fitness radionica / Boost your body

Trodnevni atraktivan program uz dobru muziku, lagane pokrete i savršen ambijent.

Najpopularniji hit programi, kangoo jump, egzotičan ples uz zumbu i savršen završetak uz pilates. Dođi, vežbaj i provedi se !

 

 

SUBOTA

18h Glute toning / Marija 
18.30h Aka Fight / Adriana i Miloš
19h Kangoo Jump / Olga
19.30h Orijentalni ples / Ivana

 

NEDELJA

18h Total Body Workout / Marijana
18.30h Kangoo Jump / Olga
19h Aka Cardio / Adriana
19.30 Body Toning / Emina

 

 

 

Summer3p  Performansi

Ulična umetnost-grafiti

 

četvrtak 21. jul – nedelja 24.jul / 17.00-21.00h i 23.00-01.00

Pod nazivom TNG, street art umetnik Otto Zakar  donosi kombinaciju različitih tipova ulične umetnosti-grafita, ''stencil art'' upotrebom šablona za crtanje i crtanje
 

Radionica Yoge

 

 
 
 
 

Summer3p  Promocije

 
 

Promocija Ground level festivala

 
 

Sportski klub ekstremnih sportova predstavlja na prostoru kampa u nedelju 24. jula od 18.00 do 20.00 časova festival Ground Level Fest sa svojim učesnicima i BMX flatland promo performans.

 
 
Radionica Yoge
 
 

Radionice engleskog jezika za decu

 
 
 
Radionica Yoge
 

Škola sporta „Su Team“ Subotica

subota 23. jul – nedelja 24.jul / 17.00

 

SuTeam Škola Sporta predviđena je za decu uzrasta od 4 do 9 godina, nastala kroz ideju da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju: gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka, plivanje, klizanje  kao i druge, manje zastupljene sportove: jedrenje na vodi, hokej na ledu, skijanje. Sa decom će isključivo raditi adekvatno obrazovan stručni kadar – diplomirani profesori Sporta i Fizičkog Vaspitanja i apsolventi Fakulteta za Sport i Fizičko Vaspitanje.

Osnovni cilj SuTeam Škole Sporta jeste podsticati višestrani razvoj dece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja, zadovoljiti dečije potrebe za kretanjem, odnosno vežbanjem i putem toga stvoriti navike svakodnevnog fizičkog vežbanja. Nadalje, stvoriti kod dece čvrste navike zdravog načina življenja koristeći se sredstvima fizičke i zdravstvene kulture, prirodnim i drugim činiocima, te pružiti deci mogućnosti za sticanje osnovnih znanja, veština i navika potrebnih za prilagođavanje novim motoričkim aktivnostima. Uz edukaciju o higijenskim navikama, decu će učiti i o tome koliko je važna zdrava ishrana za pravilan rast i razvoj.

Program omogućava: zadovoljenje dečije potrebe za igrom, usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja, poboljšanje motoričkih dostignuća. Program takođe utiče na poboljšanje i razvoj moralnih svojstava deteta, ega, samopouzdanja i njegovih radnih navika, zatim na razvoj samodiscipline, samostalnosti u radu kao i u pomaganju drugima te na poštovanje pravila igre. Razvija osećaj za pripadnost grupi, a samim tim vrši i socijalizaciju deteta.                      
 
 
Radionica Yoge
 

 

Kancelarija za mlade Grada Subotice

Radionica Yoge
 
Kancelarija za mlade Grada Subotice osnovana je 2013. i ima obrazovnu ulogu da kroz svoje aktivnosti okuplja mlade i omogućava realizaciju i podsticanje neformalnog obrazovanja u skladu sa zvaničnim dokumentima i potrebama mladih na lokalu.
 
 
 

Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ Grada Subotice

 

Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama  „ZaJedno“ Grada Subotice okuplja OSI(decu, mlade i odrasle), njihove porodice, profesionalce, volontere i ostale zainteresovane građane. Cilj Udruženja je unapređenje položaja osoba sa invaliditetom kroz ostvarivanje njihovih prava na život u zajednici. Radi ostvarenja tog cilja Udruženje svoje aktivnosti usmerava kako na same OSI i podizanje njihovih kapaciteta za uključivanje, tako i na zajednicu i razvoj  inkluzivne kulture u njoj.

 

 

www.udruzenjezajedno.org

You are here Festivalski program Summer3p radionice & sport & performansi